Politikere vil tage busrabat fra rige pensionister

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

29/11/2012

Dagens topnyheder

Busbilletten og adgangen til svømmehallen skal ikke per automatik være billigere for alle pensionister. I stedet skal rabatterne afhænge af den enkeltes indkomst. Det skriver tre toppolitikere i et debatindlæg i Politiken i dag.

Indlægget er skrevet af Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R), formand for Kommunernes Landsforening og borgmester i Rødovre Erik Nielsen (S) og Bent Hansen, som er formand for Danske Regioner.

 

Det er især folks pensionsopsparinger, som ifølge de tre politikere, gør det til en god idé at differentiere rabatterne.

- I en tid, hvor økonomien er stram, er man nødt til at diskutere, om det nu er en fornuftig måde at bruge det offentliges penge, eller om det er at give noget til nogen, som i forvejen har placeret sig rimelig godt, lyder det blandt andet fra Bent Hansen.

Hos Ældre Sagen påpeger man dog, at der allerede bliver differentieret på områder som folkepension og boligydelse. Og i Venstre kalder politisk ordfører, Ellen Trane Nørby, idéen for "endnu en skat". 

Foto: Arkiv