Politikerne vil gribe ind over for priserne på forsikring

De danske forsikringsselskaber skovler penge ind i præmier. Men betaler mindre i erstatning til kunderne. Fra 2010 og til 2014 er forsikringsselskabet Trygs udbetaling til kunderne faldet fra 80 procent til 67,8 procent.

Det skriver Berlingskes Business.

Samme tendens er der for de øvrige forsikringsselskaber. Eksempelvis er Topdanmarks udbetaling til kunderne i samme periode faldet fra 75,5 procent til 69,3 procent.

I stedet for lavere forsikringspræmier udbetaler forsikringsselskaberne større udbytte til aktionærerne.

Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti efterlyser tiltag, der kan øge konkurrencen mellem forsikringsselskaberne.

- Det vil formentlig hjælpe på konkurrencen, hvis prisgennemsigtigheden bliver bedre - men prisen er ikke det eneste, der betyder noget.

- Det er mindst lige så vigtigt, at forsikringsselskaberne udbetaler hurtigt og uden brok, når man har været ude for en forsikringsbegivenhed, siger Venstres forbrugerordfører, Jan E. Pedersen, til Berlingske.

Venstre-ordføreren vil se fordumsfrit på et forslag fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

Dansk Folkepartis forbrugerordfører, Mette Hjermind Dencker, kalder udviklingen utilstedelig og bakker op om, at der skal tages nogle politiske initiativer for at sikre gennemsigtigheden.

Socialdemokraternes forbrugerordfører, Anna Sina, vil også ifølge Berlingske sikre forbrugerne større gennemsigtighed, og mener branchen selv skal inddrages.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip