Politiklagemyndighed ser frem til numre på betjente

Når borgere klager over politifolks opførsel, så er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som skal behandle sagen. Og her er man positiv over for Rigspolitiets og Politiforbundets forslag om uniformsnumre.

- Vi har jo også, inden det her forslag er kommet, tilkendegivet, at ethvert tiltag, som vil gøre det lettere for borgerne at identificere politifolk, ville vi hilse velkommen, siger Kirsten Dyrman, der er direktør i DUP.

Rigspolitiet og Politiforbundet har torsdag anbefalet til justitsministeren, at politifolk fremover skal bære et nummer på forsiden af uniformen. Det vil lette arbejdet hos politiklagemyndigheden gevaldigt.

- Vi bruger ind imellem store ressourcer på at identificere, hvilke politifolk der er blevet klaget over. Vi har også eksempler på, at vi har været nødt til at opgive en sag, fordi vi ikke har kunnet identificere den pågældende betjent, siger Kirsten Dyrman til Ritzau.

Ifølge Kirsten Dyrman er det højst utilfredsstillende, at en magtudøvende myndighed som politiet ikke prompte kan oplyse, hvilke medarbejdere der har udført en given opgave.

- Nu må vi se, hvordan et sådan nummersystem virker - om det får indflydelse på klagesager over politifolk, siger Kirsten Dyrman.

Ifølge forslaget fra Rigspolitiet og Politiforbundet skal det nye politinummer bestå af et bogstav og fire cifre.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip