Politiklagemyndighed undersøger PET

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er i gang med en undersøgelse af forholdene i Politiets Efterretningstjeneste (PET). Det oplyser politiklagemyndighedens direktør, Kirsten Dyrman, til Ritzau.

- Vi er i gang med en undersøgelse af forholdene ude i PET, som vi har sat i værk på baggrund af en henvendelse, fortæller Kirsten Dyrman.

Hun vil ikke gå i detaljer med, hvad undersøgelsen drejer sig om, ligesom hun heller ikke ønsker at oplyse, hvem henvendelsen kommer fra.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har blandt andet til formål at efterforske sager, som drejer sig om strafbare forhold begået af politiet.

Derudover undersøger myndigheden sager om politipersonales adfærd.

Selv om Kirsten Dyrman ikke vil gå i detaljer med indholdet af undersøgelsen af forholdene hos PET, så fortæller hun, at den har relation til den megen kritik af PET, som har været fremme i medierne den seneste tid.

Blandt sagerne om forhold i PET er en sag om en særlig konto, som efterretningstjenesten har til aflønning af meddelere. Den konto er ikke underlagt de almindelige krav til revision.

PET-chef Jakob Scharf har i september erkendt, at penge fra den særlige konto muligvis er blevet brugt i 2009 til at betale for et middagsarrangement på luksusrestauranten Umami i Store Kongensgade i København.

Senest er det kommet frem, at tillidsfolk i PET har klaget til rigspolitichefen over Jakob Scharf, som angiveligt har beordret ansatte til at kigge i Pia Kjærdsgaards (DF) kalender for at forhindre hende i at gennemføre et besøg på Christiania.

Jakob Scharf har i den forbindelse afvist, at der skulle være foregået noget ulovligt.

/ritzau/