Politimand bag drab frygtes tilbage i tjeneste i Ferguson

Demonstranter i den amerikanske forstad Ferguson, som i sommer var scene for blodige sammenstød mellem beboere og politi, frygter, at den hvide politimand, som skød og dræbte en ung sort mand, snart kan være tilbage i tjeneste.

Bekymringen kommer efter, at den lokale politichef i St. Louis-forstaden lørdag sagde, at den pågældende betjent Darren Wilson vender tilbage, hvis en snarlig juryafgørelse frikender ham for anklager.

Uroen blussede op og tog fart i forstaden efter 9. august, da Michael Brown blev skudt, og der er stor nervøsitet i byen, mens afgørelsen ventes.

Wilson vil sandsynligvis blive afskediget, hvis han bliver dømt, mens han straks kan vende tilbage i tjeneste, hvis han går fri, siger politichef Tom Jackson til tv-kanalen KSDK.

Politichefen siger, at han ikke har talt med Darren Wilson, om han overhovedet ønsker at vende tilbage.

Kommer Wilson tilbage i styrken i samme forstad, vil det udløse sorg og vrede hos mange beboere i Ferguson, siger en talsmand Osagyego Sekou.

Sekou har den seneste tid trænet folk i teknikker for "fredelige former for civil ulydighed".

- Det er del af et velkendt mønster, at politiet går fri af straf. Politifolk kan gøre, hvad de vil, uden konsekvenser, siger Sekou.

En gruppe demonstranter var lørdag samlet uden for et politikontor, hvor de stod og rakte armene i vejret i en symbolsk gestus for overgivelse.

Vidner har berettet, at Michael Brown gjorde det samme, da han blev skudt af Darren Wilson under sammenstød i august.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip