Politimand er sigtet for at stikke bødepenge i lommen

En politimand har måske været lige lovlig kreativ, da han udskrev en bøde til en bilist.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har torsdag anholdt en politimand, som nu er sigtet for tjenestemisbrug, dokumentfalsk og underslæb, oplyser Politiklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Angiveligt skulle politimanden have udstedt en bødetilkendegivelse til en udenlandsk statsborger, hvorefter han afregnede bøden ned i sin egen lomme.

Politiklagemyndigheden frygter, det er sket flere gange. Det siger efterforskningschef Niels Raasted til Ritzau.

- Vi har en mistanke om, det er sket flere gange med den samme politibetjent. Vi kan i hvert fald ikke udelukke det, siger han.

Derfor ønsker Politiklagemyndigheden også kontakt til eventuelle udenlandske statsborgere, som er blevet standset af politiet i Danmark og har modtaget en bøde og i den forbindelse har afregnet kontant.

Den sigtede politimand skulle desuden have anvendt urigtigt navn og personalenummer på bøden, som er udskrevet i en anden politikreds end den, hvor han er ansat.

Politiklagemyndigheden efterlyser i forbindelse med sagen en finsk indregistreret personbil. Der er tale om en mørkegrøn Renault Megane Scenic årgang 1998 med registreringsnummeret TII 879.

På trods af at bilen er finsk, er vedkommende, som modtog bøden, ikke fra Finland, men en herboende udlænding, oplyser Niels Raasted.

Den anholdte politibetjent har nægtet sig skyldig, og han blev løsladt efter en afhøring torsdag.

Hverken Den Uafhængige Politiklagemyndighed eller Rigspolitiet kan oplyse, om betjenten er blevet suspenderet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip