Politimand får dagbøder for forsømmelser

En 39-årig politimand fra Københavns Vestegns Politi er onsdag aften ved Retten i Glostrup blevet idømt 15 dagbøder á 400 kroner.

Det skriver Ekstra Bladets netavis.

Betjenten var tiltalt for flere tilfælde af forsømmelse og skødesløshed i sin omgang med en kilde i det kriminelle miljø og for at have tilbageholdt oplysninger for sine kolleger i Københavns Politi.

Ifølge eb.dk blev politimanden dog frifundet for de fleste anklager.

Blandt andet var han tiltalt for at have bragt sig i et afhængighedsforhold til en kilde i det kriminelle miljø ved at låne ham penge, men det blev afvist af retten, der heller ikke fandt det bevist, at han havde fortalt kilden om organiseringen af bandeenheden ved Københavns Politi.

Til gengæld blev han dømt for at tilbageholde oplysninger for Københavns Politi. Det drejede sig om, hvor et våben, der angiveligt var blevet brugt ved et drab, muligvis lå gemt. Hvilket drab, der var tale om, kom ikke frem under den åbne del af retssagen.

I retten nægtede han sig skyldig og fortalte, at han havde videregivet oplysningen om våbnet telefonisk, fordi ledelsen ikke ville have, at han skulle skrive den ned i en rapport.

Han blev også dømt for at have misbrugt sin stilling ved at slå oplysninger om tre kriminelle op i Kriminalregistret og i politiets interne sagsbehandlingssystem, Polsas.

Bagefter fortalte han sin kilde om personernes kriminalitet og om, hvorvidt to af dem var varetægtsfængslet.

Under sagen forklarede han, at det er den måde, man arbejder med oplysninger fra kilder på.

- Hvis en kilde ringer med oplysninger, så er det nødvendigt at vide, om han taler sandt, og om de personer, han taler om, findes. Jeg er nødt til at kontrollere det, sagde han i retten.

Den 39-årige valgte at tænke over, om han vil anke dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip