Politimand meldes dræbt efter bombeangreb i tyrkisk by

To politifolk meldes dræbt og flere andre er såret efter et bombeangreb uden for et politihovedkvarter i den tyrkiske by Gaziantep.

Den lokale guvernør, Ali Yerlikaya, oplyser, at 23 mennesker blev såret, heriblandt 19 politifolk.

Oprindeligt blev en enkelt politimand meldt dræbt ved angrebet, men i løbet af dagen steg dødstallet til to.

Ifølge tv-stationen CNN Turk blev der hørt skud samtidig med eksplosionen ved politistationen, og en anden bil kørte derfra.

Tyrkisk politi har ransaget et hus i Gaziantep, hvor den formodede gerningsmand bag bilbomben bor. Sikkerhedskilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at den mistænkte er tilknyttet Islamisk Stat. Hans far er anholdt, og nu skal dna-prøver vise, om der er en forbindelse til bilbomben.

Tv-billeder viser, at vragdele fra en bil ligger nær politistationen, og at flere ambulancer og brandvæsenet er kommet til stedet.

Eksplosionen kunne mærkes flere kilometer væk, og vinduer i de nærliggende bygninger er blevet knust.

Gaziantep, der ligger ved grænsen til Syrien, er den sjette største by i Tyrkiet. Et stort antal syriske flygtninge opholder sig i byen, og tyrkisk politi foretager med jævne mellemrum aktioner i byen for at anholde formodede militante fra Islamisk Stat.

Søndag blev tyrkiske sikkerhedsstyrker ligeledes mål for et angreb i den kurdiske del af Tyrkiet. Det skete i byen Nusaybin, der ligger et par hundrede kilometer øst for Gaziantep.

Her angreb militante kurdere en gruppe tyrkiske soldater. Tre blev dræbt og 14 andre såret, oplyser hæren i en meddelelse.

En række selvmordsangreb har ramt Tyrkiet i år. To af dem har fundet sted i landets største by, Istanbul, og menes at have den yderliggående bevægelse Islamisk Stat som afsender.

En militant kurdisk gruppe har taget skylden for to andre angreb, som har fundet sted i hovedstaden, Ankara.

Tyrkiet har også oplevet en række angreb fra venstreorienterede grupper, som især har været rettet mod politi- og sikkerhedsstyrker.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip