Politimand tiltalt for at true sig til gratis sex

En 55-årig politimand fra Midt- og Vestjyllands Politi er tiltalt for at have misbrugt sin stilling til at presse en prostitueret til at give sig seksuelle ydelser uden betaling, oplyser Statsadvokaten i Viborg.

Politimanden er i alt tiltalt for fire tilfælde af misbrug af sin stilling og blandt andet trussel om frihedsberøvelse til samleje med en prostitueret uden at betale.

Han er også tiltalt for et forsøg på samleje med den prostituerede, som dog nægtede. Samtlige forhold er sket i perioden november 2011 og frem til januar i år.

Ifølge anklageskriftet har betjenten blandt andet sagt, "at han ville have det gratis, fordi han ville hjælpe hende med sagen".

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, startede efterforskningen på baggrund af en anmeldelse af, at en kvinde fra prostitutionsmiljøet var blevet seksuelt udnyttet af en politimand.

Den pågældende kvinde har afgivet forklaring til klagemyndigheden, hvis opgave det er at undersøge klager over politiet.

Kvinden oplyste blandt andet, at politimanden i flere tilfælde havde henvendt sig på den klinik, hvor hun arbejdede som prostitueret.

Hun har også forklaret, at han forlangte at få gratis seksuelle ydelser under henvisning til, at han var politimand, skrev politiklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Den 55-årige politimand har tidligere nægtet sig skyldig.

Politimanden var, mens sagen blev efterforsket, fritaget for tjeneste, oplyste Midt- og Vestjyllands Politi tidligere i en pressemeddelelse.

Sagen skal for ved Retten i Viborg

/ritzau/

 

Dagens Gossip