Politimand tog narko og truede vidne på ølbar

En glad aften i byen i april 2012 med et par baner kokain på en iPhone har nu kostet en politimand 60 dages fængsel og dermed også hans job.

Det har Østre Landsret tirsdag bestemt, da betjenten blev idømt 60 dages fængsel for at true et vidne, misbruge sin stilling og være i besiddelse af kokain. Dermed fordoblede landsretten den dom på 30 dages fængsel, som Københavns Byret i maj sidste år nåede frem til.

Episoden fandt sted ved Heidis Bier Bar i Vestergade i København natten til 6. april 2012. Sammen med en anden mand klargjorde politimanden to baner kokain på en iPhone, så de kunne sniffes. I lommen havde han desuden en mindre mængde af stoffet.

På værtshuset ville man ikke have, at gæsterne tog narko, så politimandens kolleger blev tilkaldt, mens dørmanden holdt ham tilbage.

Det ville han imidlertid ikke finde sig i. For at slippe væk fortalte han dørmanden, at han var politimand og sagde flere gange noget i retning af: "Du skal passe på, at du ikke overskrider dine beføjelser, husk nu lige dine beføjelser".

Dermed misbrugte han sin stilling som politimand.

Men den alvorligste forbrydelse begik han lidt senere, da han truede bestyreren på værtshuset til ikke at fortælle om episoden til politiet eller som vidne i retten

Til bestyreren sagde politimanden noget i retning af: "Du vil komme til at se rigtigt meget til mig fremover. Du skal ikke vende ryggen til mig".

Med en fængselsdom på sin straffeattest, står manden også til at blive smidt ud af politiet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip