Politisk flertal støtter op om at genindføre håndværkerfradraget

Det er lykkedes Venstre-regeringen at få et bredt flertal i Folketinget til at bakke op om en genindførelse af boligjobordningen, også kaldet håndværkerfradraget. Det erfarer Ritzau.

Ifølge Ritzaus oplysninger består flertallet af Dansk Folkeparti og De Konservative, og så skulle SF og Alternativet fra den anden side af folketingssalen også med.

SF har tidligere bakket op om en genindførelse af håndværkerfradraget, dog med den tilføjelse, at det skulle være en mere grøn variant, så særligt grønne renoveringer skulle omfattes af ordningen.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har indkaldt til forhandlinger om boligjobordningen mandag aften klokken 18. Men forhandlingerne skulle altså munde ud i en aftale på tværs af Folketinget, hvor de nærmere detaljer endnu ikke kendes.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kan dermed sætte flueben ved sin første aftale.

Og det er en aftale, der skulle i hus, hvis der overhovedet skulle komme flere aftaler fra hans hånd som statsminister.

Han havde nemlig før valget sat sin statsministerpost ind på at få genindført håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, gældende fra 1. januar 2015.

Den tidligere SR-regering afskaffede ordningen ved årsskiftet.

Det står også i regeringsgrundlaget, at boligjobordningen skal genindføres med tilbagevirkende kraft efter de gamle regler. Desuden lægger regeringsgrundlaget op til, at der laves en model for den fremtidige ordning efter 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip