Politisk flertal vil forbedre handicapfamiliers vilkår

admin

426 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Forældre til børn med handicap skal have mere hjælp i hverdagen og ikke slås med ufleksible regler.

Det er hovedessensen af et fælles beslutningsforslag, som tirsdag er i folketingssalen til førstebehandling.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Alternativet støtter Enhedslistens genfremsatte forslag, og dermed er der et politisk flertal uden om Venstre-regeringen.

Det glæder Jakob Sølvhøj, gruppeformand og handicappolitisk ordfører for Enhedslisten.

- Får man bevilget støtte til sit barn i skolen, og bliver barnet inviteret til børnefødselsdag, så viser det sig, at man ikke kan få hjælperen med til børnefødselsdag, fordi hjælperen kun er bevilget til skolen.

- Og hvis barnet bliver syg, så kan hjælperen ikke være hjemme med barnet. Det er en ufleksibel ordning. Vi ønsker at få forenklet lovgivningen, så man får én samlet bevilling, der betyder, at man får en hjælper, der følger ens barn, siger han.

De nuværende regler går ud over forældrenes muligheder for at passe arbejde og få hverdagen til at hænge sammen, lyder det fra Sølvhøj, der bakkes op af Karina Adsbøl, handicapordfører for Dansk Folkeparti:

- Dansk Folkepartis ønske er, at det ikke på nogen måde skal ligge familierne til last, at de får hjælp efter flere love som følge af sektoransvarlighedsprincippet. Men det har vi desværre set eksempler på, at det gør.

Torsten Gejl, socialordfører for Alternativet, mener, at forældre til børn med handicap i dag bruger for meget tid med at kæmpe mod systemet.

- Forældre til børn med handicap kæmper hver dag en beundringsværdig kamp for at sikre, at deres barn får den bedst mulige opvækst. Som samfund er det vores opgave at lette denne store opgave.

- Derfor er det ikke godt nok, når vejen gennem det nuværende bevillingssystem i sig selv er en kamp, siger han.

/ritzau/