Politisk hærværk giver samfundstjeneste

Politisk motiveret hærværk mod politiet, banker og Kammeradvokaten har ført til, at fire kvinder mandag er dømt til at udføre samfundstjeneste.

Egentlig står de fire til ubetinget frihedsstraf, fastslår Københavns Byret. Men på grund af langsommelighed hos politi og anklagemyndighed slipper de med samfundstjeneste.

Blandt andet blev der skrevet "Fuck kapitalisme" på Nordeas facade i Gormsgade på Nørrebro i København.

En kvinde på 50 år har ifølge byretten haft en ledende rolle, og straffen til hende er derfor fastsat til tre måneders fængsel - som gøres betinget af, at hun arbejder ulønnet for samfundet i 60 timer.

De tre andre kvinder, der er i alderen fra 24 til 36 år, idømmes fængsel i 40 dage.

Dette veksles til samfundstjeneste i 30 timer - hvilket dog ikke gælder den 36-årige, som på grund af dårligt helbred undgår sanktionen.

Under sagen har de fire nægtet sig skyldige. Og de har ikke ønsket at besvare spørgsmål.

Alligevel er domsmandsretten blevet overbevist om deres skyld i en "hærværksaktion af betydeligt omfang," og retten lægger også vægt på, at det blev begået "efter aftale og nøje planlægning i gruppesamarbejde."

Beviset findes blandt andet i nogle samtaler mellem de tiltalte og i en efterfølgende såkaldt aktionserklæring.

Der blev kastet maling og sten mod Kammeradvokatens adresse i Vester Farimagsgade, og maling blev også sendt i retning af politibiler på Artillerivej.

"Fuck banker - fuck penge", "Fuck systemet" og "ødelæg dit system" var blandt budskaberne, som blev malet og sprayet på facader om natten 19. september 2012.

Straks efter anholdt Politiets Efterretningstjeneste 14 personer, og de fire af dem er altså nu blevet dømt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip