Politistyrke granskes efter nedskydning af sort mand

Flere uger efter, at en hvid politibetjent skød en sort teenager i den amerikanske by Ferguson, har justitsministeriet nu besluttet at indlede en undersøgelse af den lokale politistyrke, skriver Washington Post.

Nedskydningen af den 18-årige Michael Brown udløste raceuroligheder og voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi i byen, der er en forstad til St. Louis.

Den føderale undersøgelse skal fastslå, om politiet har forbrudt sig mod borgerrettighederne. Myndighederne vil i forbindelse med undersøgelsen også kigge nærmere på andre politiafdelinger i St. Louis-området, skriver avisen.

Familien til teenageren fik foretaget en privat obduktion af liget, og den viste, at han blev skudt mindst seks gange. To af kuglerne ramte Michael Brown i hovedet.

Delstatsguvernøren for Missouri, Jay Nixon, ophævede onsdag formelt den undtagelsestilstand, som han indførte for at få stoppet urolighederne.

- I løbet af den seneste uge har vi set studerende vende tilbage til skolerne, forretninger slår igen dørene op, og folk vender tilbage til deres normale rutiner, siger guvernøren.

I forbindelse med demonstrationerne i byen var der dagligt meldinger om vandalisme, og butikker og forretninger blev plyndret. Drabet antændte endnu engang en ophedet debat om politivold og racehad i det amerikanske samfund, fordi den 18-årige mand var ubevæbnet, da han blev skudt.

Tusindvis af personer, deriblandt menneskerettighedsforkæmpere samt politiske og religiøse ledere, mødte op, da familien i slutningen af august sagde farvel til den dræbte teenager ved en ceremoni i en katedral i St. Louis.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip