Polsk domstol udsætter dom over voldtægtsanklaget filminstruktør Roman Polanski

Efter et kort retsmøde onsdag formiddag er udleveringssagen mod filminstruktøren Roman Polanski blevet udsat.

Den 81-årige Polanski var mødt frem i retten i den polske by Krakow, hvor han blev afhørt bag lukkede døre.

Domstolen skal tage stilling til, om Polanski skal udleveres til retsforfølgelse i USA efter en episode i 1977, da han havde sex med en blot 13-årig pige i skuespilleren Jack Nicholsons hjem i Los Angeles.

Dommeren Dariusz Mazur forklarer, at retten ikke kan fælde dom onsdag, da der er brug for at studere flere dokumenter fra filminstruktørens advokater.

Roman Polanskis advokater havde indsendt dokumenter på engelsk og tysk fra en fem år gammel udleveringssag i Schweiz.

Siger domstolen, at han skal udleveres, er polsk lov skruet sådan sammen, at det er landets justitsminister, der skal træffe den endelige afgørelse.

Sagen har tidligere kostet Polanski husarrest. I 2009 blev han anholdt af politiet i Schweiz. Han blev sat i husarrest, men sat fri igen i 2010, da en domstol afgjorde, at han ikke skal udleveres til USA.

Den Oscar-vindende filmmager nægtede i første omgang skyld i ulovlig sex med den mindreårige under en fotosession, hvor deltagerne havde fået godt med champagne og stoffer.

Derpå blev han sat i et sikret fængsel, og efter 42 dage indgik hans forsvarer forlig med anklagemyndigheden. Romanski tilstod at have haft sex med den mindreårige, men ikke noget med voldtægt.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip