Polsk eks-premierminister om Danmark: Pædofili er tilladt

Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel, går nu i rette med landets tidligere premierminister Jaroslaw Kaczynski, der i sidste uge fremsatte en række påstande om Danmark i ugebladet Wprost.

Det skriver polennu.dk.

Jaroslaw Kaczynski siger blandt andet til det meget læste ugeblad, at pædofili er tilladt i Danmark, og det har fået den danske ambassadør til at sende et brev til Kaczynski, der repræsenterer partiet Lov og Retfærdighed (PiS).

- Pædofili er ikke tilladt efter den danske lovgivning og ikke accepteret i det danske samfund, skriver Steen Hommel ifølge polennu.dk til Jaroslaw Kaczynski, der er leder af den polske opposition og gerne vil være premierminister igen.

- Jeg er forundret over, hvordan De kan have belæg for så provokerende udtalelser, og jeg håber, at De vil give mig en forklaring på mit spørgsmål hurtigst muligt, fortsætter Steen Hommel i brevet.

Jaroslaw Kaczynski, der har en doktorgrad i jura, udtaler sig i interviewet i Wprost også i rosende vendinger om Danmark. Hvorfor han tror, at pædofili er lovligt i Danmark, vides ikke, men blandt polske unge i Danmark rystes der på hovedet af udtalelserne.

- Det er op ad bakke at have polske rødder i Danmark og gerne vil irettesætte danskere for deres mange fordomme over for polakker, når en så fremtræden polak som Kaczynski kommer med sådan noget ævl om danskerne og Danmark, siger Poul Dose fra foreningen Dansk-polsk ungdom til polennu.dk.

Jaroslaw Kaczynski er bror til den nu afdøde tidligere polske præsident Lech Kaczynski, der omkom i et flystyrt i Rusland i 2010.

/ritzau/

 

Dagens Gossip