Polsk premierminister: Vi vil tage imod krigsflygtninge

Polen har ikke råd til at lade økonomiske migranter slå sig ned i landet, men det er landets pligt at tage imod krigsflygtninge.

Det siger Polens premierminister, Ewa Kopacz.

- At acceptere migranter, der er flygtet for at redde deres liv, det er vores pligt, siger hun.

Hun siger også, at Polen bør dele ansvaret for flygtningene med resten af Europa og minder om, at Polen i anden sammenhæng kan blive nødt til at tage imod flere flygtninge fra Ukraine, hvis konflikten i det østlige Ukraine optrappes yderligere.

Kopacz har tidligere sagt, at Polen vil acceptere 2000 flygtninge, men har senere ladet forstå, at tallet nok bliver højere.

EU-Kommisionens formand, Jean-Claude Juncker, fremlagde onsdag i Europa-Parlament en plan om at fordele 160.000 flygtninge. Heraf skal Polen ifølge planen aftage langt over 9000.

Polen har hidtil været afvisende over for at tage imod flere flygtninge, og debatten har været skærpet, fordi der senere i år er valg i Polen.

Meningsmålinger viser, at det nationalkonservative og flygtningekritiske Lov- og Retfærdighedsparti står til at overtage regeringsmagten.

Politiet i Ungarn oplyser, at 3321 flygtninge og migranter onsdag blev tilbageholdt på grænsen fra Serbien til Ungarn. Det er det højeste antal på en dag.

Det bringer det samlede antal alene i september måned op på 22.000.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip