Popidolet Justins Bieber skal i retten

Skrevet af admin

03/03/2014

Mest læste i dag

Mandag skal et af disse års mest omtalte popidoler møde i retten i Miami. Justin Bieber står tiltalt for i påvirket tilstand at have kørt om kap i en lejet Lambourghini med et kørekort, der var udløbet et halvt år forinden.

Episoden fandt sted i slutningen af januar og er blot en af adskillige opsigtvækkende episoder, hvor popidolet har været på kant med loven. Få dage senere blev han sigtet for at have overfaldet en limousinechauffør i den canadiske by Toronto.

Og først i februar var den så gal igen, da NBC News kunne fortælle, at Justin Bieber sammen med andre passagerer - herunder sangerens far, Jeremy - havde chikaneret en stewardesse på et privatfly så kraftigt, at hun måtte søge tilflugt i cockpittet. Desuden skulle sangeren have røget pot i så store mængder, at piloterne var tvunget til at iføre sig iltmasker.

Disse udskejelser står i skarp kontrast til det image, Bieber havde, da hans karriere for fire år siden eksploderede. Dengang var han naboens søde dreng med et nærmest androgynt udseende, og kritikere var sågar efter ham for at fremstå yngre, end han i virkeligheden var.

Men der er en nøje sammenhæng mellem den seneste tids ballade og Biebers image som barnestjerne, mener Kirsten Drotner, som er professor i medievidenskab på Syddansk Universitet.

- Han har udfordringen, som alle andre unge idoler har. Med tiden vokser de op, de får en voksen krop, de får en voksen identitet, men deres image bygger på, at tiden står stille. Og det er ekstra svært for ham, fordi han hele tiden har været i interaktion med sine fans, påpeger hun.

De sociale medier har spillet en markant rolle i Biebers raketfart mod stjernerne. Over 63 millioner synes godt om Biebers Facebook-side, mens antallet af "følgere" på Twitter nærmer sig 50 millioner.

De nye mediers muligheder for konstant at følge med i stjernens gøren og laden er blevet brugt flittigt af hans fans, de såkaldte beliebers, og de vil ikke vende stjernen ryggen trods hans udskejelser, vurderer Fabian Holt, som er lektor ved RUC.

- Dyrkelsen af Justin Bieber har et religiøst præg, og hans tilhængere er meget loyale. Frem for at forkaste ham, vil de i første omgang have medlidenhed med ham, siger forskeren, der beskæftiger sig med kommunikation, musik og medier.

/ritzau/