Popikonet Prince er død

Sangeren Prince er død, 57 år, skriver det amerikanske underholdningsmedie TMZ.

Oplysningen om, at popikonet skulle være afgået ved døden, blev torsdag aften dansk tid bekræftet af hans manager, Yvette Noel-Schure. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge flere medier.

Dødsårsagen er ikke umiddelbart kendt.

Ifølge TMZ blev sangerens lig fundet ved hans ejendom i Paisley Park i Minnesota tidligt torsdag morgen lokal tid.

Kort forinden bekræftede lokalt politi ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en person var fundet død på Princes ejendom. Politiet har imidlertid ikke bekræftet identiteten på den omkomne.

I sidste uge rapporterede det amerikanske magasin People, at Princes privatfly fredag morgen måtte nødlande, fordi den 57-årige verdensstjerne fik et ildebefindende og måtte hastes til hospitalet.

Sangerens repræsentant oplyste på det tidspunkt til People, at det skyldtes en alvorlig omgang influenza, som sangeren havde kæmpet med i flere uger.

Næste dag optrådte Prince ved en koncert, hvor han forsikrede sine fans om, at han havde det fint, skriver TMZ. Han har dog aflyst to andre koncerter for nylig, rapporterer Reuters.

Prince, hvis fulde navn er Prince Rogers Nelson, betragtes som en af de mest indflydelsesrige nulevende musikere inden for moderne musik som pop og soul.

Særligt i 1980'erne satte han stort præg på musikken med albums som "Purple Rain", som var det første af Princes albums, der ramte førstepladsen på musikmagasinet Billboards top 100.

Titelnummeret fra dette album er kåret til 1980'ernes bedste sang, skriver musikmagasinet Pitchfork.

Prince har vundet adskillige Grammy-priser for sin musik og blev i 2004 optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

/ritzau/

 

Dagens Gossip