Popikonet Prince er død

Sangeren Prince er død, 57 år. Oplysningen om, at popikonet skulle være afgået ved døden, blev torsdag aften dansk tid bekræftet af hans manager, Yvette Noel-Schure.

- Det er med dyb sorg, at jeg bekræfter, at den legendariske, ikoniske kunstner, Prince Rogers Nelson, er død i sit hjem i Paisley Park denne morgen i en alder af 57 år, udtaler manageren ifølge magasinet Variety.

- Der er ikke yderligere oplysninger om dødsårsagen på nuværende tidspunkt, tilføjer hun.

Kort forinden bekræftede det lokale politi i Carver County ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en person var fundet død på Princes ejendom. Kort inden klokken 20.30 dansk tid bekræftede politiet så, at der var tale om den verdensberømte musiker selv.

Politiet rykkede sammen med en ambulance ud til Paisley Park, efter der var ringet til alarmcentralen klokken 9.43 lokal tid (16.43 dansk tid), oplyser politiet i en meddelelse.

Da politi og redningsmandskabet kom frem, fandt de superstjernen liggende livløs i en elevator.

Sheriffen i Carver County, Jim Olson, oplyser ifølge flere medier, at redningsfolkene forsøgte at genoplive den 57-årige sanger, men forgæves.

Prince blev erklæret død klokken 10.07 lokal tid, hvilket var 17.07 dansk tid.

I sidste uge rapporterede det amerikanske magasin People, at Princes privatfly fredag morgen måtte nødlande, fordi den 57-årige verdensstjerne fik et ildebefindende og måtte hastes til hospitalet.

Sangerens repræsentant oplyste på det tidspunkt til People, at det skyldtes en alvorlig omgang influenza, som sangeren havde kæmpet med i flere uger.

Næste dag optrådte Prince ved en koncert, hvor han forsikrede sine fans om, at han havde det fint, skriver nyhedssitet TMZ. Af helbredsårsager blev han dog nødt til at aflyse to andre koncerter inden da.

TMZ, som var det første medie til at rapportere om dødsfaldet, er kendt for at have gode kilder inden for den amerikanske underholdningsbranche og var også det første medie til at meddele nyheden om popkongen Michael Jacksons død.

Prince, hvis fulde navn er Prince Rogers Nelson, betragtes som en af de mest indflydelsesrige nulevende musikere inden for moderne musik, hvor han blandede genrer som jazz, funk, pop og soul.

Særligt i 1980'erne satte han stort præg på musikken med albums som "Purple Rain", som var det første af Princes albums, der ramte førstepladsen på musikmagasinet Billboards top 100.

Titelnummeret fra dette album er kåret til 1980'ernes bedste sang, skriver musikmagasinet Pitchfork.

Prince har solgt over 100 millioner albums gennem sin karriere, vundet adskillige Grammy-priser for sin musik og blev i 2004 optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

/ritzau/

 

Dagens Gossip