Popkometen Sam Smith napper Grammy-statuetter på stribe

De store hovedpriser for årets bedste sang, årets udgivelse og årets nye navn ved Grammy-uddelingen i Los Angeles søndag aften skal pynte på hylden hos briten Sam Smith, der har gjort lynkarriere i løbet af det seneste år.

Hans kæmpehit "Stay With Me" blev hyldet af musikindustrien som både årets sang og årets udgivelse, og han blev hædret som årets nye navn, hvilket gav den 22-årige sanger en strålende aften.

- Jeg har en virkelig, virkelig, virkelig god aften, sagde Smith, da han modtog prisen for årets sang sammen med sin medsangskriver Jimmy Napier.

Sangen, der har gjort den for et år siden ukendte Sam Smith til en stjerne, handler om et engangsknald.

Yderligere fik Sam Smith også prisen for årets popalbum.

Sam Smith var også spået at vinde prisen for årets album, hvis han kunne slå Beyoncé, men ingen af de to kunstnere endte med at løbe med prisen. Det gjorde rockmusikeren Beck derimod for sit album "Morning Phase".

- Vi har produceret dette album hjemme hos mig selv. Så jeg vil gerne takke mine børn for at give mig lov til at holde dem vågne lidt længere, sagde Beck, der også vandt prisen for årets rockalbum, i sin takketale.

Mod slutningen af Grammy-showet tonede præsident Barack Obama pludselig frem på storskærmen for at fremme budskabet om at sætte en stopper for vold mod kvinder.

- Lige nu har knap en ud af fem kvinder i USA været ofre for voldtægt eller voldtægtsforsøg. Og mere end hver fjerde kvinde har oplevet at være ofre for vold i hjemmet. Det er ikke okay, og det skal stoppes, sagde Obama.

- Kunstnere har en unik position til at forandre folks holdninger og til at få os til at tale om det, der virkelig betyder noget, sagde præsidenten videre.

Hans indslag var et led i kampagnen, som også Katy Perry, der for en uge siden optrådte ved Super Bowl, var en del af.

Hun optrådte ved Grammy-festen og havde et offer for seksuelle overgreb med sig på scenen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip