Populær guvernør trækker sig fra præsidentræs i USA

Feltet af republikanske bejlere til præsidentposten i USA er omsider begyndt at skrumpe ind.

Wisconsin-guvernør Scott Walker siger mandag aften, at han trækker sig fra kapløbet om at vinde partiets nominering til præsidentvalget næste år.

Han giver den negative tone i debatten skylden for sit exit.

- Desværre er debatten i Det Republikanske Parti i dag ikke fokuseret på det optimistiske syn på USA. I stedet handler det om personlige angreb, siger han.

- Når alt kommer til alt, tror jeg på, at vælgerne ønsker at være for noget og ikke imod nogen. I stedet for at tale om hvor dårligt, det går, vil de hellere høre om, hvordan det kan gøres bedre. Vi skal tilbage til partiets kerneværdier, siger han og henviser til ekspræsident Ronald Reagan, der ifølge Walker var optimist.

Den 47-årige Walker blev ellers betegnet som en af favoritterne, da han meldte sit kandidatur. Han er en populær guvernør i sin hjemstat og har stor politisk erfaring på delstatsniveau.

Men efter de seneste debatter mellem de førende republikanske kandidater, står Walker kun til opbakning fra godt en procent af de republikanske vælgere, og det har ifølge CNN fået flere af hans støtter til at stoppe pengestrømmen til kampagnen.

Scott Walker opfordrer samtidig flere af kandidaterne til at gøre som ham - at trække sig - så vælgerne hurtigere kan få en spidskandidat at samle sig om frem mod primærvalgene i 2016.

Der er nu 15 kandidater tilbage i feltet, efter at også den tidligere Texas-guvernør Rick Perry har trukket sig.

Milliardæren Donald Trump fører meningsmålingerne med omkring 24 procents opbakning foran erhvervskvinden Carly Fiorina og den pensionerede hjernekirurg Ben Carson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip