Populær republikaner offentliggør sin præsidentdrøm

Først røg det ud ved en fejl, men nu skulle den være god nok.

Den republikanske guvernør Scott Walker stiller officielt op som en af partiets kandidater til at blive USA's næste præsident.

I en tale mandag, hvor han ifølge Reuters hverken gjorde brug af noter eller teleprompter, annoncerede Walker, der er guvernør i Wisconsin, at han er klar til at tage kampen op om Det Hvide Hus.

- Efter en del overvejelser og mange bønner er vi beærede over, at I er mødt op i dag, hvor vi officielt melder os i kapløbet om at tjene jer som USA's præsident, sagde Scott Walker, der stod flankeret af sin hustru og to sønner, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han vil efter eget udsagn kæmpe for lavere skatter, en genopbygning af det amerikanske militær og stå imod aggressioner fra lande som Rusland.

Scott Walker er mangeårig guvernør i delstaten Wisconsin i det nordlige USA, og det er ingen overraskelse, at han går efter at blive nomineret til præsidentkandidat for sit parti.

Allerede fredag afslørede den 47-årige politiker selv, at han gør sig håb om at kunne flytte ind i Det Hvide Hus i Washington, da han tilsyneladende ved en fejl sendte en besked ud på det sociale medie Twitter.

- Scott er klar. Er du? Bliv en del af holdet i dag, tweetede han sammen med et billede af sig selv med teksten "Scott Walker is running for president", tweetede han ifølge Reuters.

Tweetet skulle angiveligt først have været sendt ud mandag og blev senere slettet.

Scott Walker er populær blandt de republikanske vælgere og ligger i mange målinger på RealClearPolitics.com nummer to bag konkurrenten Jeb Bush, når amerikanerne bliver spurgt om, hvem de gerne vil se som republikansk præsidentkandidat.

Han blev kendt over hele USA, da han umiddelbart efter at være blevet valgt som guvernør kastede sig ud i en kamp mod fagforeningerne i Wisconsin.

Siden blev han genvalgt i delstaten, der traditionelt er demokratisk.

Han er den 15. republikaner, der melder sig i valgkampen. Nummer 16, guvernør John Kasich fra Ohio, ventes at meddele sit kandidatur senere på måneden.

Blandt Demokraterne er tidligere udenrigsminister Hillary Clinton storfavorit til at vinde sit partis nominering.

Der skal være præsidentvalg i USA i november 2016.

/ritzau/

 

Dagens Gossip