Populært legetøj til børn og voksne kan være livsfarligt

Christina Ledertoug

426 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

U-runner, segboard, hoverboard, airboard og airwheel. De yderst populære selvbalancerende køretøjer er et hit blandt unge og voksne.

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at mere end hvert tiende barn mellem 6-15 år har prøvet at stå på hoverboard, segboard eller airboard, skriver Børneulykkesfonden i en pressemeddelelse

Desværre har de efterhånden også en del voldsomme uheld og faldulykker på bagen. Ligesom der er fare for, at de kan bryde i brand.

-Vi ved, at de hyppigste ulykker ved brug af den slags køretøjer er hjernerystelse og skader på håndled og underarm. Disse skader kan forebygges ved brug af det rette sikkerhedsudstyr”, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Derfor er det vigtigt, at bruge sikkerhedsudstyr, når man ræser rundt. Men det glemmer en stor del  desværre at bruge.

Læs også:Populær julegave har allerede kostet flere skrammer

Hvert fjerde barn mellem 6-17 år bruger ikke hjelm

Undersøgelsen viser dog, at det står skidt til med den generelle sikkerhed. Mange børn bruger nemlig ikke sikkerhedsudstyr, når de ruller af sted.

Hvert fjerde barn mellem 6-17 år bruger ikke hjelm, når de står på hoverboard, segboard eller airboard, og det står endnu værre til, når det kommer til albue-, håndleds– og knæbeskytter. Under halvdelen af børnene bruger disse former for sikkerhedsudstyr.

- Det er rigtig ærgerligt, at så mange børn ikke bruger sikkerhedsudstyr, når de står på hoverboard, segboard eller airboard. Hos Børneulykkesfonden anbefaler vi, at man bruger hjelm og albue-, håndleds– og knæbeskytter, siger Henriette Madsen.

Fordi Trafik – og Byggestyrrelsen har vurderet, at blandt andet hoverboards ikke opfylder gældende regler for køretøjer, er det ikke er tilladt at bruge dem på offentligt vej, såsom fortov, cykelsti og vejbane.

Det er altså kun lovligt at bruge køretøjerne på privatområder, eller på specielt indrettede områder, som for eksempel skaterparker.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: