Porosjenko anklager Rusland for militær invasion i øst

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, siger på sin hjemmeside, at han aflyser et besøg i Tyrkiet på grund af "en russisk invasion" i den østlige del af landet. Han har indkaldt sikkerheds- og forsvarsrådet til hastemøde.

- Jeg traf beslutningen om at aflyse et arbejdsbesøg i Tyrkiet på grund af den stadigt forværrede situation i Donetsk-regionen - navnligt i Amvrosijivka og Starobesjeve - da en russisk invasion har fundet sted, skriver præsidenten.

Forinden havde Ukraines sikkerhedsråd meddelt, at "russiske styrker" har erobret kontrol over en vigtig grænseby, hvor der udkæmpes hårde kampe.

- I går tog russiske soldater kontrol med byen Novoasovsk, siger Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd på Twitter.

Det tilføjes, at en række omliggende landsbyer også er blevet underlagt russernes kontrol.

Ukraine udsendte torsdag over middag en appel om "militær hjælp i stort omfang fra EU", skriver nyhedsbureauet AFP.

Amerikanske diplomater beskylder også russerne for at være "direkte involveret" i kampene i det østlige Ukraine. Den amerikanske ambassadør i Kijev, Geoffrey Pyatt, skriver på Twitter, at "russere er direkte involveret i kampene i det østlige Ukraine."

Aleksander Sakhartjenko, som er premierminister i den selverklærede Folkerepublikken Donetsk, siger til Reuters, at "omkring 3000 russiske frivillige" gør tjeneste i hans rækker.

- De kommer fra alle verdenshjørner, ikke kun Rusland. Vi har serbere, tyrkere og franskmænd, der kæmper med os, siger han.

I Paris kalder præsident François Hollande "det er fuldstændigt uacceptabelt, hvis der er russiske soldater i Ukraine."

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip