Porosjenko anklager Rusland for militær invasion i øst

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, siger på sin hjemmeside, at han aflyser et besøg i Tyrkiet på grund af "en russisk invasion" i den østlige del af landet. Han har indkaldt sikkerheds- og forsvarsrådet til hastemøde.

- Jeg traf beslutningen om at aflyse et arbejdsbesøg i Tyrkiet på grund af den stadigt forværrede situation i Donetsk-regionen - navnligt i Amvrosijivka og Starobesjeve - da en russisk invasion har fundet sted, skriver præsidenten.

Forinden havde Ukraines sikkerhedsråd meddelt, at "russiske styrker" har erobret kontrol over en vigtig grænseby, hvor der udkæmpes hårde kampe.

- I går tog russiske soldater kontrol med byen Novoasovsk, siger Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd på Twitter.

Det tilføjes, at en række omliggende landsbyer også er blevet underlagt russernes kontrol.

Ukraine udsendte torsdag over middag en appel om "militær hjælp i stort omfang fra EU", skriver nyhedsbureauet AFP.

Amerikanske diplomater beskylder også russerne for at være "direkte involveret" i kampene i det østlige Ukraine. Den amerikanske ambassadør i Kijev, Geoffrey Pyatt, skriver på Twitter, at "russere er direkte involveret i kampene i det østlige Ukraine."

Aleksander Sakhartjenko, som er premierminister i den selverklærede Folkerepublikken Donetsk, siger til Reuters, at "omkring 3000 russiske frivillige" gør tjeneste i hans rækker.

- De kommer fra alle verdenshjørner, ikke kun Rusland. Vi har serbere, tyrkere og franskmænd, der kæmper med os, siger han.

I Paris kalder præsident François Hollande "det er fuldstændigt uacceptabelt, hvis der er russiske soldater i Ukraine."

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip