Porosjenko og Putin snakker ukrainsk fred i telefonen

Ukraine og Rusland gjorde sent torsdag endnu et forsøg på at nå til enighed om en løsning på den blodige konflikt i det østlige Ukraine.

Det er den anden sene telefonsamtale i denne uge mellem den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, og Vladimir Putin om krisen i den tidligere sovjetrepublik, oplyser Putins kontor.

- Porosjenko informerede den russiske præsident om hovedpunkterne i sin plan for at kontrollere situationen i det sydøstlige Ukraine, skriver Kreml i en pressemeddelelse.

Putin gav "en række kommentarer" til planen og gjorde det meget klart, at den militære operation, som er "lanceret af regeringen i Kijev mod prorussiske separatister i de ukrainske regioner Donetsk og Lugansk, straks skal stoppe."

Porosjenkos kontor siger, at den ukrainske præsident skitserede sine hovedpunkter og en tidsplan for fred i den østlige del af landet. Han understregede også, at separatisterne skal løslade gidsler, som fortsat tilbageholdes.

Porosjenko sagde til Putin, at han "forventer støtte til fredsplanen".

Kampene i øst har allerede kostet mindst 360 mennesker livet i Ukraine siden april.

Ukraine har under hele konflikten beskyldt Rusland for at stå bag de prorussiske separatisters oprør i øst.

Putin har modsat langet ud efter regeringen i Kijev.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip