Porosjenko: Tysk-fransk fredsplan giver håb om fred

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko øjner perspektiver i den fredsplan, som den tyske forbundskansler sammen med Frankrigs præsident torsdag har præsenteret i Kijev.

Planen, som blev drøftet i samtaler mellem Porosjenko, Angela Merkel og François Hollande, giver ifølge den ukrainske præsident "håb om en våbenhvile".

Det siger Porosjenko i en pressemeddelelse efter mødet. Hverken Merkel eller Hollande har sagt noget efter deres møde i Kijev.

Fredag rejser de to europæiske ledere videre til Moskva, hvor de skal mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin, for at diskutere fredsplanen.

Kampene er taget til de seneste uger i det østlige Ukraine, hvor omkring 5500 mennesker er dræbt siden konflikten brød ud sidste år i kølvandet på en opstand i Kijev, da præsident Viktor Janukovitj blev væltet, hvorpå Rusland annekterede sortehavshalvøen Krim.

I september 2014 indgik Rusland og Ukraine en fredsaftale, men våbenhvilen varede ikke længe, og den seneste tid er aftalen brudt helt sammen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip