Porsche-dansker drømmer om Le Mans efter test

admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

24-årige Michael Christensen kan på sigt blive Tom Kristensens arvtager i 24-timers-løbet Le Mans.

Sidstnævnte har for nylig indstillet karrieren, men måske en dansker alligevel kan køre med om den samlede Le Mans-sejr i 2015.

Michael Christensen, der er ansat af Porsche, har netop overstået en tre dages test af bilfabrikantens Le Mans-racer - Porsche 919 Hybrid - i spanske Aragon.

- Det var virkeligt fedt igen at være bag rattet af Porsches LMP1-racer. Det er en vanvittig spændende racerbil, der er både lynende hurtig og en stor oplevelse at køre.

- Den har godt med downforce (vejgreb, red.) i de hurtige sving, og effekten fra hybrid-systemet er vildt imponerende, når der skal accelereres væk fra de langsomme sving, siger Michael Christensen i en pressemeddelelse.

Porsche stiller normalt med to biler i VM i langdistanceløb, men næste år indsætter Porsche en ekstra bil i afdelinger på Spa-banen i Belgien og altså i Le Mans.

Michael Christensen bejler til en plads i den tredje Porsche-bil, hvor Formel 1-køreren Nico Hülkenberg (Force India) allerede er bekræftet som en af kørerne.

- På nuværende tidspunkt kender jeg ikke noget som helst til mine sæsonplaner for næste år.

- Jeg er ansat af Porsche, og det er ikke vejen frem inden for Porsches mure at stille en masse spørgsmål, selvom jeg naturligvis overhovedet ikke lægger skjul på, at jeg rigtig gerne vil deltage på Le Mans, siger Michael Christensen.

/ritzau/