Porte stiler efter podieplads trods uheldsramt Tour

Allerede på 2. etape af årets Tour de France var uheldet ude efter Richie Porte (BMC). Han punkterede få kilometer før mål og tabte et minut og 45 sekunder til de andre klassementsfavoritter.

Den lille australier viste dog gode ben, da bjergene sneg sig ind på ruten, og på 12. etape til legendariske Mont Ventoux kunne Porte sammen med Bauke Mollema (Trek) som de eneste følge med Chris Froome (Sky).

Men en tætpakket folkemængde forårsagede en hastig opbremsning fra motorcyklen foran de tre ryttere, og de styrtede alle sammen.

Richie Porte har ikke haft heldet på sin side i årets Tour, men med fire hårde dage i Alperne i vente fra onsdag tror BMC-kaptajnen stadig på en podieplacering.

- De sidste fire etaper (inden Champs-Elysees, red.) bliver meget hårde, og podieplaceringerne er stadig forholdsvis åbne. Det er det store mål for mig, så jeg håber at have gode ben i Tourens sidste fire dage, lyder det fra Porte.

Dagen efter Mont Ventoux-etapen leverede Richie Porte en skidt enkeltstart i den voldsomme sidevind, og han er 4.27 minutter efter førende Chris Froome, men han er mindre end to minutter fra Adam Yates (Orica-Bikeexchange) på tredjepladsen.

Podiet er altså inden for rækkevidde, men Porte ved godt, at han ikke har råd til fejl.

- Den sidste uge i Touren er altid hård, men på de her fire dage især kan man bare ikke tillade sig at have en dårlig dag, siger han.

- Hvis du vil være med i klassementet, er der ikke plads til en dårlig dag. Forhåbentlig har jeg haft mit uheld nu, og jeg ved, at jeg er i god form, og holdet er stærkt.

- Jeg har set stærk ud, og jeg føler mig stærk, men det kan bare ikke aflæses på klassementet, konkluderer Porte.

Han indtager lige nu syvendepladsen lige foran holdkammerat og medkaptajn Tejay van Garderen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip