PORTRÆT: Jens Rohde kan vende hjem til rødderne

Han var en af de højest råbende i koret, der krævede partiformand Lars Løkke Rasmussens afgang før sommerferien som følge af endnu en bilagssag.

Og han røg som Venstres spidskandidat til Europaparlamentet på grund af en kronik i Berlingske i 2012, hvor han talte varmt for et fælles forsvar i EU, hvilket baglandet i partiet ikke var begejstret for.

I 2007 blev han fyret som direktør for TV2 Radio, fordi der var tvivl om, hvorvidt han havde blandet sig i dansk politik.

Jens Rohde er kendt for at sige, hvad han mener, selvom det flere gange har skabt problemer for ham.

Nu kan den 44-årige Jens Rohde måske snart sætte sig i borgmesterstolen i Viborg 25 år efter, at han blev student fra Viborg Katedralskole.

Muligheden er opstået, da domkirkebyens nuværende borgmester Søren Pape Poulsen har meldt sin afgang, da han skal være ny formand for De Konservative.

Jens Rohde blev ved kommunalvalget i 2013 valgt ind i Viborg Byråd for anden gang. Han var tidligere valgt ind i byrådet i perioden 2001-2005.

Den post bestred han sideløbende med sit job i Folketinget, hvor han samlet sad otte år i perioden 1998-2006. De sidste fem år som politisk ordfører for Venstre.

Jens Rohde stoppede i Folketinget ved udgangen af 2006 for at blive direktør på TV2 Radio.

Han blev dog fyret allerede det første år, fordi han havde medvirket i en artikel i Ekstra Bladet, hvori det hed, at Henrik Sass Larsen (S) havde givet fortrolige oplysninger til Venstre under valgkampen i 2005.

Efterfølgende gik Jens Rohde atter ind i politik, men denne gang uden for landets grænser.

Siden 2009 har han været medlem af Europaparlamentet for Venstre. Han fik også genvalg i ved valget i maj i år med 48.882 personlige stemmer.

Jens Rohde har dog meddelt, at han trækker sig fra jobbet i Bruxelles, hvis han kan samle et flertal i Viborg Byråd, der vil pege på ham som borgmester.

Jens Rohde er bosat i Viborg sammen med sin kone Katrine og sine tre børn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip