Portræt: Ny spionchef får brug for sit rolige væsen

Den 45-årige statsadvokat Jens Madsen, der fredag er udnævnt til chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) kommer fra en toppost i Bagmandspolitiet.

Han blev udnævnt i september 2006, og med sine dengang 38 år var Jens Madsen den hidtil yngste chef for Bagmandspolitiet.

Siden 1. januar 2013 har han også været statsadvokat for international kriminalitet.

Han har stået i spidsen for at modernisere organisationen, og ifølge justitsminister Karen Hækkerup (S) har Jens Madsen de analytiske, ledelsesmæssige og kommunikative evner, der kræves af en PET-chef.

Jens Madsen overtager en organisation, hvor tilliden mellem ledelse og medarbejdere er på nulpunktet, og han kan hurtigt få brug for sine evner.

Selv skriver han i en pressemeddelelse, at han er utrolig glad for tilliden, der er vist ham ved udnævnelsen til ny PET-chef.

- PET varetager en uhyre vigtig samfundsopgave i Danmark, og jeg ser frem til at lede denne indsats i samarbejde med rigtig mange dygtige og dedikerede kolleger i PET, siger han.

Jens Madsen er cand.jur. fra Københavns Universitet i 1994 og startede sin juridiske karriere i Finanstilsynet.

I 1997 begyndte han i Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet, hvor han beskæftigede sig med bekæmpelse af hvidvask og finansiering af både nationalt og internationalt terrorisme.

Han har haft en lang række spektakulære sager gennem årene, hvor sagerne om Midtbank og indersiderhandel samt Stein Bagger-sagen blot er nogle af dem.

Også kriminelle, der gemmer ulovlige penge af vejen på hemmelige udenlandske konti, har haft Jens Madsens bevågenhed.

Han beskrives som en rolig type uden de store armbevægelser af sine kolleger. Og når han ikke jager kriminelle, bruger han tiden på sport og friluftsliv sammen med sin kone og tre børn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip