PORTRÆT: Presset blev for stort for blufærdig Aller-chef

Det er sikkert i mere end én forstand grænseoverskridende for Per Ingdal at være i politiets og offentlighedens søgelys i skandalen om ulovlige overvågningsmetoder på ugebladet Se og Hør.

Såvel professionelt som personligt rammer sagen den nu afgåede udgiverdirektør i Aller Media hårdt.

Han har tidligere ikke lagt skjul på, at det på ingen måde matcher hans personlighed at være i fokus, selv om han har tilbragt 22 år i Aller-koncernen, der står for nogle af ugebladsmarkedets mest markante udgivelser, Billed-Bladet og Se og Hør.

Og endda i en periode var konstitueret chefredaktør for sidstnævnte, der om nogen er øretævernes holdeplads.

- Portræt af mig? Hmmm. Det vil jeg helst ikke, lød svaret, da Berlingske for nogle år siden ønskede Per Ingdals medvirken til en portrætartikel. Begrundelsen var, at han er for blufærdig.

Ingdal betegnes som firmaets mand, og hans afgang beklages stærkt af administrerende Aller-direktør Pål Thore Krosby.

- Jeg er oprigtig ked af, at en så loyal, engageret, dygtig og central person i Aller forlader sin stilling. Jeg har arbejdet tæt sammen med Per Ingdal i mere end 10 år, og jeg kender ham som en af Danmarks dygtigste medieledere, lyder det fra Pål Thore Krosby.

Per Ingdal, der er født i 1968 og opvokset i Jyllinge ved Roskilde, har de seneste 12 år været en del af direktionen i Aller.

Han har en baggrund som cand.merc. fra Handelshøjskolen i 1992. Gennem de seneste år har han haft det strategiske, forretningsmæssige og redaktionelle ansvar for Allers portefølje af ugeblade, magasiner og digitale medier.

Med til historien hører, at Per Ingdal som ung specialestuderende valgte Aller-koncernen som sit emne, og da han havde scoret topkarakter for opgaven, fik han fast arbejde hos Aller.

Også her har karaktererne været i top - så flotte, at han nåede den næsthøjeste post i direktionen efter topchef Pål Thore Krosby.

- Jeg har et stort behov for at præstere, for at nå mine målsætninger og for at vinde, sagde han til Politiken for nylig.

Per Ingdal anerkender, at han må påtage sig sin del af ansvaret for Se og Hør-skandalen, men hævder, at "jeg ikke var vidende om, at disse metoder blev anvendt".

Blufærdig eller ej må Per Ingdal indstille sig på, at det langt fra er slut med omtale, selv om han nu er fortid i Aller.

Dels er han blevet sigtet af politiet i lighed med to af ugebladets tidligere chefredaktører. Dels har Aller Media A/S iværksat en undersøgelse, der skal kortlægge, hvad der er foregået på Se og Hør. Indtil videre har Per Ingdal meddelt, at han nægter sig skyldig i sigtelserne.

Per Ingdal er gift med Cecilie Ingdal Christiansen, der er chefredaktør på modemagasinet Elle, som også udgives af Aller. Parret bor i København og har en datter på otte måneder, mens Per Ingdal har to sønner fra et tidligere ægteskab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip