PORTRÆT: Sindssyg drabsmand blev fatal for Sohail

Gennem en periode havde MS lukket sig mere og mere inde i sig selv. Hans mor og søster har fortalt til myndighederne, at han var bange for at blive skudt. Sygeligt bange.

I maj sidste år var det imidlertid ham selv, der trykkede på aftrækkeren. To gange skød han den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh i hovedet, fortalte den 22-årige MS onsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor han tilstod drabet.

Sohail var ifølge MS en god ven, men blev offer for MS' syge sind,

MS har rødder i Tyrkiet, men er født i Danmark i august 1992. Faren kom hertil 20 år tidligere og giftede sig med en tyrkisk kvinde. MS var den ældste søn i familien. Ud over ham var der fem søskende eller halvsøskende.

Da han var syv år, blev forældrene skilt. Årsagen var, at faren angiveligt forgreb sig seksuelt på MS' halvstoresøster.

Med årene kom MS ind på en kriminel løbebane. Han begyndte også at ryge hash. Som 18-årig blev han dømt for to røverier og et tyveri. To et halvt års fængsel.

Uddannelse blev der ikke meget af. Han gjorde 10. klasse færdig og begyndte da også på teknisk skole for at blive elektriker. Men det fik en ende med fængselsdommen.

Ifølge familien begyndte han i 2013 at udvise tegn på sindssyge. Han blev mere og mere indesluttet og var overbevist om, at han ville blive skudt.

Selv har han fortalt, at han hører stemmer. De har blandt andet talt grimt om hans søster, og han har følt, at stemmerne nærmest overvågede hans gøren og laden.

Den 5. maj 2013 på Ruten i Tingbjerg rasede sindssygen hos MS.

- Vi stod en tre fire stykker sammen. Så tog jeg pistolen og tog ladegreb på den og forestillede mig, at jeg skød Sohail. Idet jeg forestiller mig det, så gør jeg det. Jeg følte, at det, jeg gennemlevede, var noget, som jeg havde oplevet før, har MS fortalt i retten.

17-årige Sohail-Hamzaa Saleh døde dagen efter, mens MS var flygtet til Tyskland, hvor han efter et par dage blev anholdt i Düsseldorf og siden udleveret til Danmark. Her kom han i varetægt i Anstalten ved Herstedvester, hvor han flere gange gik til angreb på personalet.

Siden er han kommet på den sikrede psykiatriske afdeling i Nykøbing Sjælland, hvor lægerne har stillet diagnosen paranoid-skizofren. Formentlig uhelbredelig.

Retten på Frederiksberg afsiger dom over MS på fredag.

MS er her gjort anonym på grund af hans sindslidelse.

Kilde: Sagen Anklagemyndigheden versus MS

/ritzau/