PORTRÆT: Stærk hjemmebane sikrede Ole EU yderste mandat

Ole Christensen kendes i Nordjylland som Ole EU, og hans popularitet på hjemegnen sikrede socialdemokraten endnu en periode i EU-Parlamentet efter en tæt kamp med partifællen Britta Thomsen.

Den tidligere borgmester i Brovst Kommune, der har siddet i parlamentet siden 2004, fik alene i Nordjyllands storkreds 20.966 personlige stemmer, hvilket viste sig at være mere, end hvad Britta Thomsen kunne mønstre i hele landet.

Men det var en nervepirrende mandag for den 59-årige nordjyde, mens optællingen af de personlige stemmer stod på. Vinderen ville få Socialdemokraternes tredje og sidste mandat.

- Det har været en rigtig lang dag, hvor alle følelserne er blevet prøvet af. Jeg har ikke lavet en skid.

- Bare siddet og gloet ind i fjernsynet og drukket kaffe og kildevand, sagde den 59-årige nordjyde til Jyllands-Posten, inden det mandag aften stod klart, at han også de næste fem år skal pendle mellem parcelhuset i Brovst og parlamenterne i Strasbourg og Bruxelles.

Ole Christensen fejrede sejren ved at knappe et par flasker champagne op.

- Det var ikke rart at svæve i usikkerhed så længe. Følelser vekslede mellem håb og tristhed, men heldigvis endte det hele godt, sagde Ole Christensen mandag aften til Nordjyske.

Om Ole Christensens tredje periode i parlamentet også bliver den sidste, vil han ikke sige.

- Jeg føler mig frisk og parat til arbejdet. I valgkampen, hvor jeg har cyklet rundt i Nordjylland, har jeg fra virksomheder og andre fået så mange opgaver, jeg nu tager fat på, lød det.

Hans mærkesager er en hård kurs mod social dumping, ingen adgang for EU angående det danske arbejdsmarked og ansvar tilbage til fiskeriet.

Inden Ole Christensen i slutningen af 1980'erne debuterede som lokalpolitiker i Brovst Kommune, var han arbejdsmarkedskonsulent i Nordjylland for SiD, det nuværende 3F, og i en periode var han næstformand for LO i Brovst.

Han har også prøvet sig som sanger. I 2009 udgav Ole Christensen en cd med seks arbejdersange.

/ritzau/

 

Dagens Gossip