Portugal-træner er sur over kampe i varmen

Skrevet af admin

16/06/2014

Mest læste i dag

Temperaturerne bliver ikke meget højere, når man spiller fodbold midt på eftermiddagen. Heller ikke i Brasilien.

Derfor er Portugals landstræner Paulo Bento stærkt utilfreds med, at Portugals kamp mod Tyskland er lagt med kampstart klokken 13 lokal tid i Salvador.

Han synes, at verdensforbundet Fifa skulle have lært tidligere slutrunder, hvor spillerne led i varmen.

- Vi taler om sejre og nederlag i denne turnering, men jeg mener, at kampstart klokken 13 er et nederlag for alle. Vi skulle have lært det fra 1994 i USA, hvor det også var ekstremt varmt, siger han.

- Det er hverken godt for spillerne eller for tilskuerne. Spillerne er de vigtigste, og de burde ikke blive behandlet sådan, siger Paulo Bento.

Fifa har fra denne slutrunde vedtaget et nyt regelsæt, som tillader dommeren at lægge en pause ind på tre minutter i hver halvleg, hvis temperaturen er mindst 32 grader. Pausen skal så vidt muligt lægges omkring det 30. spilleminut i begge halvlege.

Den regel kommer dog givetvis ikke i spil i mandagens kamp, for ifølge vejrudsigten skulle temperaturen "kun" ramme 28 grader.

Portugal spiller også sin kamp mod Ghana senere i turneringen klokken 13, og i alt er 24 af slutrundens 80 kampe placeret med kampstart klokken 13.

/ritzau/