Portugals træner beroliger: Ronaldo er helt klar

Der er ingen grund til at bruge energi på at spekulere på superstjernen Cristiano Ronaldos helbred forud for Portugals vind-eller-forsvind-kamp mod USA ved VM.

Real Madrid-spilleren er nemlig helt klar til kamp, selv om han de seneste uger har kæmpet med en skade.

- Cristiano spillede vores sidste kamp. Han træner hver dag sammen med os alle sammen, så Cristiano er fit, siger Portugals landstræner Paulo Bento til nyhedsbureauet dpa.

Det er det venstre knæ, der har drillet Ronaldo, og selv om den portugisiske kaptajn blev klar til den første kamp mod Tyskland, leverede han en anonym indsats.

Men Bento understreger, at der ikke er større pres på Ronaldo end på resten af Portugals hold for at få tingene tilbage på sporet efter 0-4-dukkerten mod tyskerne.

- Jeg har fortalt ham, at jeg aldrig vil give ham ansvaret for at løse alle holdets problemer. De problemer er mine. Jeg mener ikke, at han er under større pres nu end ved andre lejligheder, siger landstræneren.

Mens truppens største navn altså bliver klar, skal Bento finde erstatninger for den karantæneramte forsvarer Pepe og de skadede Fabio Coentrao, Hugo Almeida og Rui Patricio.

- Lad os nu stoppe med at tale om dem, der ikke er med, og i stedet koncentrere os om at spille. Situationen er meget simpel. Enten vinder vi, eller også pakker vi vores kufferter, lyder det fra Paulo Bento.

Med et nederlag er Portugal med sikkerhed ude af VM, og den portugisiske målscore er så dårlig, at det også ser sort ud, hvis det bliver til uafgjort mod USA.

Kampen mod amerikanerne starter ved midnat dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip