Portugisisk politi: Maddie blev bortført af udenlandsk pædofiliring

25/10/2013 12:33

Lotte Sørensen

Nyheder

Mest læste i dag

Den britiske pige blev bortført fra familiens ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal 3. maj 2007. I går genåbnede portugisisk politi sagen, efter at nye beviser er dukket op som følge af engelske Scotland Yards arbejde med sagen.

Portugiserne mener, at en pædofiliring bestående af fem udenlandske mænd, står bag den lille piges forsvinden. Det skriver mirror.co.uk.

Politifolkene i Portugal har identificeret flere vidner, der ikke blev afhørt under den oprindelige efterforskning i 2007-2008. De efterforskede i går ferieområdet, hvor familien McCann mistede deres datter for seks år siden og vil samarbejde med Scotland Yard.

Læs også: Kate McCann: Jeg havde dårlig samvittighed flere år efter Maddies forsvinden

Maddies forældre, Kate og Gerry McCann, er lettede over, at sagen er blevet åbnet igen.

- Vi er meget glade for, at efterforskningen for at finde vores forsvundne datter Madeleine officielt er åbnet igen i Portugal. Vi håber, at dette endelig vil føre til, at hun bliver fundet, og at de, der er ansvarlige for denne forbrydelse, bliver fundet, siger de i en pressemeddelelse.

Læs også: Kort: Se hvad der skete da Maddie forsvandt

Efterforskere i Scotland Yard har siden 2011 arbejdet på Operation Grange, hvor de undersøgte Maddies forsvinden. Resultatet kom for nyligt frem i det britiske tv-program Crimewatch, hvor de frigav fantomtegninger af en mistænkt og viste en rekonstruktion af forløbet. Det førte til flere tusinde henvendelser, hvoraf flere havde et bud på, hvem den mistænkte kunne være.

Operation Grange har 41 mistænkte, herunder flere britiske pædofile, der ferierede i området samtidig med familien McCann.

Læs også: "Nye" billeder af Maddies bortfører er fem år gamle

3. maj 2007 lagde Kate og Gerry McCann Maddie og hendes to yngre søskende til at sove, inden de kl. 20.30 spiste middag med venner på resortets restaurant 50 meter derfra. Da Kate McCann omkring kl. 22 så til børnene, lå Maddie ikke i sin seng, og vinduet stod åbent.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Madeleine McCann forsvandt kort før sin fire års fødselsdag. Hun ville i dag være ti år gammel.

Se indslaget om Madeleine McCann i Crimewatch her: