Posen rystes: Mikkel pillet ud af forsvaret mod Spanien

De danske håndboldherrer kommer i aften på den hårdeste opgave hidtil ved EM, når de spanske verdensmestre venter i den første kamp i mellemrunden.

Mikkel Hansen starter som venstreback, mens Kasper Søndergaard indtager højrebacken.

Hans Lindberg indleder kampen på højre fløj, mens Anders Eggert skal sætte spanierne under pres fra modsatte side. Eggert spiller i aften sin første kamp ved EM, efter at venstrefløjen indledte turneringen med en lægskade.

På stregen er René Toft Hansen blevet foretrukket, og THW Kiel-spilleren skal også styre forsvaret i kampens indledning. Playmaker fra start er Mads Mensah Larsen.

I forsvaret bliver Mikkel Hansen som udgangspunkt skiftet ud og erstattet med Klaus Thomsen, mens Mads Christiansen rykker på banen i stedet for Kasper Søndergaard.

- Vi vil have Mikkel Hansen til at koncentrere sig om angrebet i starten af kampen. Vi mener, at forsvaret er stærkere med Mads Mensah Larsen og Mads Christiansen, siger assistentlandstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Niklas Landin begynder i målet for de danske EM-værter.

Det er et særdeles revanchelystent dansk mandskab, der løber på banen mod Spanien, der for et år siden ydmygede Danmark i VM-finalen med en sejr på 35-19.

Danmark og Spanien har vundet holdenes første tre kampe ved EM, og vinderen af aftenens kamp vil være meget tæt på at indløse billet til semifinalerne. Begge kan mandskaber har fortsat chance for avancement med et nederlag.

Kampen mod Spanien går i gang klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip