Positiv Froome trods forbandelse over den gule førertrøje

Det er som om, der hviler en forbandelse over den gule førertrøje i årets Tour de France, efter at indehaveren af trøjen to gange har måtte forlade Touren, allerede inden den første uges strabadser er gennemført.

Det skyldes de mange styrt, som har plaget årets udgave af Touren.

Chris Froome (Sky) starter fredag på den syvende etape med den gule trøje, efter at tyske Tony Martin (Etixx-Quick-Step) brækkede sit kraveben blot 800 meter før målstregen i Le Havre.

Dermed er tyskeren færdig i det franske cykelløb, og den 30-årige brite overtager den gule trøje.

Schweizeren Fabian Cancellara (Trek) udgik mandag med fraktioner på to ryghvirvler i den nedre del af ryggen, da han styrtede, mens han førte løbet i den gule trøje.

Ifølge Tourens regler kan Froome dog vælge ikke at bære den gule trøje af respekt for den skadesramte Martin.

Vinderen fra 2013 var selv tæt på at ende i problemer, da han også blev en del af styrtet på torsdagens etape. Men Froome slap med småskader.

- For mig handlede det om at holde sig ude af problemer, og fyrene gjorde et godt stykke arbejde med at holde mig forrest i feltet.

- Som jeg har sagt før, er jeg virkelig tilfreds med, hvordan tingene er gået indtil videre, og jeg kunne ikke bede om noget bedre. Forhåbentlig kan vi holde det, siger Froome ifølge AFP.

Sidste år måtte Froome selv udgå fra Touren under sit forsvar af den gule trøje, da det tredje styrt på to dage kostede ham et brækket håndled på 5. etape.

/ritzau/

 

Dagens Gossip