Post Danmark åbner 150 nye posthuse landet over

Post Danmark åbner 150 nye posthuse på tankstationer og supermarkeder over hele landet. Dermed når det samlede antal posthuse op på 950.

75 af de nye posthuse vil blive åbnet på OK Plus-stationer, mens de øvrige 75 primært kommer til at ligge i butikker i Coop-kæden, Dansk Supermarked og De Samvirkende Købmænd.

Nogle af posthusene er allerede åbnet, men alle de nye posthuse ventes at stå klar inden jul.

Post Danmark har gennem de seneste mange år været ramt af, at der bliver sendt markant færre breve end tidligere.

Derimod er forsendelse af pakker blevet en vigtigere del af virksomhedens forretning.

- Det at have et stærkt netværk af udleveringssteder bliver et utroligt vigtigt konkurrenceparameter på et e-handelsmarked, hvor flere og flere pakker bestilles til direkte afhentning på et posthus eller i en pakkeboks, siger Jørgen Fischer, chef for Posthuse i Post Danmark, i en pressemeddelelse.

Tidligere på året varslede Post Danmark, at portoen for et almindeligt A-brev ville blive hævet til 10 kroner som konsekvens af den faldende brevmængde.

I forhold til 2000 sendes der omkring en milliard færre breve, og alene i første halvdel af 2014 faldt brevmængden med 11 procent.

Post Danmark vurderer, at der fortsat vil være et stort brevmarked i Danmark, da den stigende e-handel også medfører flere tunge breve, mens erhvervslivet fortsat bruger breve til markedsføring.

/ritzau/

 

Dagens Gossip