Post Danmark kører ud med pakker på lørdag

Julen trænger sig på - og ifølge en undersøgelse lavet af TNS Gallup regner 58 procent af danskerne med at købe en eller flere julegaver på nettet i år, oplyser Post Danmark.

Den massive stigning i nethandlen betyder, at Post Danmark helt ekstraordinært også omdeler pakker lørdag 20. december, oplyser posten.

- Normalt kører vi ikke ud med pakker om lørdagen, men i denne juletid, hvor nethandlen er rekordhøj og fyldt med julegaver, så tager vi en ekstra pakketur på lørdag, siger kommunikationschef i Post Danmark Morten O. Nielsen.

Tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge har Post Danmark afleveret tæt på halvanden million forsendelser fra nethandlen.

- Alle vores medarbejdere knokler på, og med en ekstra omdeling lørdag og håbet om, at julen først bliver hvid efter 23. december, så skal vi nok nå ud med alle pakkerne, siger Morten O. Nielsen.

Han forventer, at den store travlhed på posthusene vil fortsætte i de kommende dage, hvor hundredtusindvis af pakker skal udleveres inden juleaften.

- Medarbejderne på posthusene arbejder så hurtigt, de kan, og vi håber, at kunderne vil væbne sig med lidt tålmodighed og godt julehumør, når de oplever ventetid, siger han.

Samtidig har langt de fleste af landets posthuse åbent på søndag, hvor de udleverer pakker til kunderne.

Post Danmarks sidste omdeling af breve og pakker inden jul sker lillejuleaftensdag. Det betyder, at man kan sende A-breve og pakker til levering inden jul helt frem til 22. december, oplyser Post Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip