Post Danmark skal fyre fordi der skal mindre post ud

Post Nord, som Post Danmark er en del af, skal spare 500 millioner svenske kroner eller 397 millioner kroner. Samtidig skal man fyre mellem 700 og 800 ansatte - hovedsageligt i Danmark - ud af de 39.000 ansatte i hele koncernen. I Danmark er der 12.700 ansatte.

Det fremgår af koncernens regnskab for de tre første kvartaler i 2014.

Håkan Ericsson, administrerende direktør og koncernchef i Post Nord, siger, at det er de fortsat kraftige fald i brevmængderne og fortsat hård konkurrence på logistikmarkedet, der betyder, at man iværksætter yderligere besparelsesprogrammer.

- Lønsomhedsniveauet er stadig utilfredsstillende, og som tidligere meddelt er yderligere omstruktureringstiltag nødvendige, siger han i en kommentar til regnskabet.

De 700-800 ansatte, der skal være færre, skal især findes inden for administration og andre supportfunktioner.

- Programmet skal gennemføres fra og med fjerde kvartal 2014, hvor der defineres og afsættes omstillingsomkostninger, siger koncernchefen.

Og der bliver sendt færre breve - både i Danmark og i Sverige. Samlet faldt brevmængden med fire procent i tredje kvartal i år sammenlignet med perioden sidste år. Heraf ligger faldet i Danmark på seks procent - og på tre procent i Sverige.

Men trækker man breve fra, der er blevet sendt ud med det blå sygesikringskort i Danmark og lokal- og riksdagsvalget i Sverige, er faldet på henholdsvis 10 og tre procent.

Samtidig oplyser Post Nord, at viceadministrerende direktør og vicekoncernchef Knud B. Pedersen går på pension ved årsskiftet. Han vil i første halvår af 2015 fungere som rådgiver for Håkan Ericsson.

Knud B. Pedersen blev i 1966 ansat i det daværende danske Post- og Telegrafvæsen, og i 2009 blev han administrerende direktør i Post Danmark.

Post Nord blev dannet ved sammenlægningen af Post Danmark A/S og Posten AB i 2009. Selskabet er et svensk aktieselskab med koncernkontor i Solna. Den danske stat ejer 40 procent af Post Nord, mens den svenske stat ejer resten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip