Post Danmark slår rekord for antallet af pakker

Julen 2012 blev året, hvor e-handlen for alvor slog igennem i julehandlen, og postbuddet har bragt millioner af julegaver ud til danskerne, som alle er omdelt før jul.

- Vi har haft en forrygende travl december, hvor vi både har set masser af julekort og julehilsner og en historisk rekord i antallet af pakker. Vores postbude og medarbejdere på brev- og pakkecentrene har knoklet hårdt for at få posten ud, siger Martin von Horsten, distributionschef i Post Danmark.

Nogle få steder i landet vil der være ekstra omdeling af post søndag, og herefter kan Post Danmark melde om rent bord på pakker og store breve.

- Gennem december er der blevet sendt millioner af julehilsner med posten, og 99 % af brevene er kommet frem før jul. I går var der ekstraordinært store mængder af breve, som krævede en særlig håndtering i vores postcentre, og det drillede os lidt, så en lille del af julehilsnerne sendt i går kommer vi ud med som det første efter jul. I det store billede er det dog meget lidt, der mangler, før vi også kan melde rent bord på brevene, siger Martin von Horsten.

I julen i år har Post Danmark oplevet nye rekorder for pakkemængderne, der lå mere end 20 % over de hidtidige rekorder fra 2007, mens mængderne af julekort har ligget på niveau med de seneste år.

For at understøtte e-handlen har Post Danmark haft ekstra omdeling af pakker i dag. Søndag kan der hentes pakker på landets posthuse og postbutikker, så alle julegaverne kan være på plads under juletræet den 24. december. Posthusene har åbent søndag fra klokken 10 til kl. 13, mens der kan hentes pakker i postbutikken i hele butikkens åbningstid.

 

Dagens Gossip