Post Danmark tager en ekstra ture med pakkeposten

Danskerne køber julegaverne på nettet - og det har skabt travlhed hos postbuddet.

Post Danmark omdeler nu ekstraordinært pakker både lørdag og søndag for at nå at få alle pakkerne ud, så de kan komme under juletræet. Nogle steder vil posthusene også have åbent søndag.

- Mange danskere har købt julegaver på nettet i år, og vi ved, hvor meget det betyder, at pakkerne er fremme. Derfor kommer vi en ekstra tur ud med pakker lørdag og nogle steder også søndag, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef i Post Danmark.

Og går postbuddet forgæves i weekenden, fordi man er på julebesøg eller ude for at få købt det sidste ind, inden julefreden sænker sig - så kan man flere steder i landet stadig nå at hente pakken på posthuset 23. december.

- Men i juletiden med de meget store mængder af pakker kan der være ekstra ventetid på posthusene, når pakken skal hentes, siger Morten O. Nielsen.

Der vil også blive omdelt pakker på mandag, der er sidste omdelingsdag før juleaften.

Og som en ekstra juleservice vil det nogle steder i landet være muligt at afhente pakken på posthuset senere mandag, hvis postbuddet er gået forgæves.

Som noget særligt i år har Post Danmark tilbudt netbutikker at hente deres pakker på søndag, så de julegaver, der er handlet hos dem i løbet af weekenden, kan nå at komme med ud på den sidste omdeling mandag, oplyser Post Danmark.

Det er forventet, at danskerne har købt ekstra mange julegaver i netbutikkerne i år. Samlet regner Post Danmark med, at de skal bringe over to millioner e-handelsforsendelser ud i løbet af ugen op til jul.

Post Danmark har indsat flere end 300 ekstra biler til at få de store mængder e-pakker fordelt ud i landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip