Postarbejdere genansat efter protester

Kovendingen fra Post Danmark kommer i kølvandet på en fyringsrunde tilbage i oktober sidste år. Her mistede omkring 40 postarbejdere jobbet. Imens er en lang række vikarer blevet ansat. Det skriver fagbladet3f.dk i dag.

- Der har altid været brug for ekstra arbejdskraft i forbindelse med juleposten. Men det her har totalt taget overhånd, siger Morten Søndergaard, fællestillidsmand for 3F'erne på Københavns Postcenter.

Jesper Bremholm, chef for produktion og transport i Breve Danmark, begrunder afskedigelserne med indførelse af ny teknologi.

- Men vi har måttet se i øjnene, at vi har været for optimistiske i forhold til, hvor lang tid vi skulle bruge på at implementere de nye anlæg. Vi har så efterfølgende prøvet at lappe med vikarer, siger Jesper Bremholm.

Jesper Bremholm regner med, at antallet af vikarer nu vil falde igen, og afviser, at vikarerne bliver hyret til at spare på lønudgifter.

- Vikarer skal kun bruges undtagelsesvist, når der er spidsbelastninger. For eksempel ved juletid. De skal ikke indgå som en fast del af bemandingen, siger Jesper Bremholm.

 

Dagens Gossip