Poul-Erik Høyer er tæt på IOC-post

Den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik Høyer blev i 2013 præsident for det internationale badmintonforbund. Nu kan han sandsynligvis indlede 2014 med at få en post i den internationale olympiske komité, IOC.

Det er IOC selv, som har indstillet den 48-årige dansker til den ene ledige post, som skal besættes på IOC-kongressen i forbindelse med OL i Sochi fra 5. til 7. februar.

Det meddeler Danmarks Idræts-Forbund i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for, at Poul-Erik Høyer nu ser ud til at blive IOC-medlem og dermed får endnu mere idrætspolitisk indflydelse, end han har i forvejen, siger DIF's formand Niels Nygaard.

Poul-Erik Høyer er indstillet som eneste kandidat til posten.

- Det er et enormt skulderklap til Poul-Erik Høyer, at tilliden til ham i toppen af international idræt er så stor, som den er. Det er gået stærkt, siden han for lidt over et halvt år siden blev præsident for det internationale badmintonforbund, fortsætter Niels Nygaard.

Hvis Poul-Erik Høyer bliver valgt ind i IOC, vil det være første gang nogensinde, at to danskere sidder i det øverste idrætspolitiske organ på samme tid. Kronprins Frederik har været medlem af IOC siden 2009.

/ritzau/

 

Dagens Gossip