Præsident Bashar al-Assad taget i ed for tredje gang

Bashar al-Assad er onsdag for tredje gang taget i ed som Syriens præsident for en periode på syv år. Det sker efter et præsidentvalg, som Assads politiske modstandere har kaldt en "farce".

Ceremonien fandt sted i præsidentpaladset i hovedstaden Damaskus.

Foran landets parlamentarikere aflagde Bashar al-Assad eden med sin hånd på koranen, hvor efter han holdt en tale, der blev transmitteret direkte på syrisk stats-tv.

I talen truede Assad med, at støtten til de syriske oprørere vil koste adskillige lande dyrt. Samtidig slog præsidenten fast, at han vil fortsætte kampene mod oprørerne, "indtil sikkerheden i landet er genetableret."

- Snart vil vi se, at arabiske, regionale og vestlige stater, der har støttet terrorismen, vil betale en høj pris, siger Bashar al-Assad.

Den syriske borgerkrig, der er i gang på fjerde år, har kostet over 170.000 mennesker livet. Millioner af syrere er blevet fordrevet under blodsudgydelserne.

- Syrere - Tre år og fire måneder er gået, siden nogle råbte op om "frihed", siger Assad og refererer til borgerkrigen som brød ud i marts 2011.

- De ønskede en revolution, men det er jer, der er de sande revolutionære. Jeg lykønsker jer for jeres revolution og for jeres sejr, sagde Bashar al-Assad foran de omkring 1000 støtter, der var blevet inviteret til at overvære indsættelsesceremonien.

Bashar al-Assad vandt det syriske præsidentvalg den 3. juni med 88,7 procent af stemmerne. Der kunne dog kun stemmes i områder af Syrien, der kontrolleres af Assads regeringsstyrker, og Assads to modkandidater blev mere betragtet som galionsfigurer end reelle modstandere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip