Præsident er ekstremt bekymret over ny russisk konvoj

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, siger, at han er "ekstremt bekymret" over Ruslands planer om at sende end en "såkaldt humanitær konvoj" til landet.

Han er også bekymret over, at russiske militært udstyr krydser grænsen til Ukraine, lyder det fra præsidentens pressetjeneste.

Kommentarerne faldt i en telefonsamtale med EU-præsident Herman Van Rompuy forud for tirsdagens møde med den russiske præsident, Vladimir Putin, hvor også EU-topfolk deltager.

Tidligere mandag meddelte Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, at Moskva har meddelt Ukraine, at man har til hensigt at sende endnu en humanitær konvoj til Ukraine.

- Vi sendte i går en officiel henvendelse til det ukrainske udenrigsministerium med informationer om vores hensigt om at forberede den næste konvoj med nødhjælp, sagde Lavrov på et pressemøde.

Moskva sendte sin første sending nødhjælp af sted uden officiel tilladelse. En handling, der blev kritiseret af Vesten og Ukraine, som mente, at russerne brugte konvojen til at sende militære forsyninger til de prorussiske oprørere i det østlige Ukraine.

- Den humanitære situation bliver ikke forbedret. Den forværres. Vi ønsker at indgå en aftale om betingelserne for at sende endnu en konvoj af sted på den samme rute i de kommende dage, sagde Sergej Lavrov.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip