Præsident fremsætter lovforslag om selvstyre i Østukraine

Det ukrainske parlament har vedtaget lov, der giver begrænset selvstyre til separatister i Østukraine. Parlamentet vedtager samtidig også en lov, der giver amnesti til såvel ukrainske regeringsstyrker som prorussiske separatister.

Den vedtagede amnesti gælder "deltagere i begivenheder i Donetsk og Lugansk-regionerne".

Tidligere tirsdag sendte den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, formelt lovforslaget til godkendelse i landets parlament.

Samtidig foreslog Ukraines regering, at der bliver holdt lokalvalg den 7. december i visse distrikter i de østlige regioner Donetsk og Lugansk, hvor store dele kontrolleres af prorussiske separatister.

Loven giver oprørerne en udvidet form for selvstyre i de næste tre år. De vil også få lov til at benytte det russiske sprog i statslige institutioner.

Loven tillader, at regionerne vil "styrke de gode naborelationer" mellem lokale myndigheder og deres kolleger i Rusland.

Det fremgår af loven, at ødelagt infrastruktur skal genetableres, og særligt hårdt udsatte områder skal modtage social og økonomisk hjælp.

Lovgivningen er en del af den fredsplan, som Ukraine underskrev med oprørerne den 5. september, og som skal sætte en stopper for de seneste fem måneders blodsudgydelser.

Våbenhvilen er imidlertid skrøbelig.

Tirsdag meldes tre civile dræbt under et granatangreb i den østukrainske storby Donetsk, der i månedsvis har været kontrolleret af prorussiske separatister. Og i weekenden blev seks civile dræbt, da en raket slog ned tæt på en markedsplads i Donetsk.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip