Præsidentkandidat vil opdele Fifa i to enheder

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) skal opdeles i to enheder.

Det er beskeden fra Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, der er en af de fem kandidater til at overtage præsidentposten i det skandaleramte forbund ved valget i februar.

Ifølge Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, der er præsident for Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC), skal Fifa opdeles i et "fodbold-Fifa" og "forretnings-Fifa".

- Kun ved at opdele tilførslen af midler og overvåge gennemstrømningen af penge kan vi garantere en genfødsel af et ansvarligt Fifa, der fortjener alles respekt, siger Salman Bin Ebrahim Al Khalifa ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den ene enhed skal koncentrere sig om de rent fodboldfaglige ting, herunder afholdelsen af turneringer, mens den anden enhed skal have fokus på at drive Fifa som forretning.

Fifa idømte for nylig forbundets indtil da midlertidigt suspenderede præsident, Sepp Blatter, karantæne i otte år.

Samme skæbne overgik præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini. Franskmanden havde håbet at efterfølge Blatter ved valget 26. februar.

Salman Bin Ebrahim Al Khalifa stod oprindeligt bag Platinis kandidatur, inden Uefa-præsidenten i efteråret blev suspenderet.

I oktober meddelte sheiken fra Bahrain, at han stiller op til valget.

- Fifa skal omstruktureres fra top til bund for at råde bod på nutidens sygdomme.

- Kun et komplet eftersyn og indførsel af strenge kontrolmekanismer kan betyde, at vi kan genstarte Fifa, siger Salman Bin Ebrahim Al Khalifa.

De fire øvrige kandidater til præsidentposten i Fifa er Gianni Infantino, Jerome Champagne, prins Ali Bin Al Hussein og Tokyo Sexwale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip